Translate

diumenge, 2 de juny del 2013

La muntanya te la ultima paraula.

Estem tenint una primavera atípica metereològicament parlant, i aixo es tenia que fer notar i molt en l'edició d'aquest any de els Bastions. Uns dies abans la organització ens comunicava que canviava el traçat de la carrera per l'acumulació de neu de les parts mes altres del traçat, cosa evident desprès de veure com estan a hores d'ara les nostres muntanyes.

A última hora les condicions en algun tram del nou recorregut avien empitjorat i l'organització es veien obligats a tornar a fer canvis, complicada tasca que han tingut que desenvolupar aquests dies tenint que prendre importants decisions sobre el traçat de la cursa.

Divendres arribo a Ribes, no vaig poder assistir a tot el briefing, però l'estona que vaig estar allí ja es veia clar que tindríem una carrera complicada, no es deixava d'insistir amb que faria molt malt temps, que les condicions serien complicades.

Dissabte al mati, hem desperto a les 7 del mati per poder esmorzar tranquil·lament, surto de la furgo i sembla que el temps no es tant dolent, algunes clarianes, una mica de fresca però no te mala pinta, tot i aixo decideixo agafar els guants, buff, malles llargues a mes del paravent.
Surto de la furgo amb tot el material i vaig cap a la sortida del cremallera, allí em reuneixo amb els companys i comencem a pujar cap al Núria.

Camí del santuari les coses es comencen a veure diferents, el vent es comença a fer notar, des de la finestra observem com el vent bufa violentament movent els arbres, sembla que la muntanya ens u ficara molt difícil.
En les converses de molts dels corredors ja es comença a notar que troben a faltar algunes peces de roba que a Ribes semblava que no farien falta, les condicions ja abans d'arribar a Núria es presenten complicades.  

Sortim del cremallera, i  es confirma el que venim veien tot el camí, el vent es exagerat i la sensació de fred es extrema. Ens amuntonem dins la cafeteria, encara queda una estona perquè donin  la sortida.
Mentres estem prenent alguna cosa els primers rumors que ens arriben es que esta molt complicat pujar a 2500m, i que tot apunta a que suprimiran el bucle que pujava des de Núria, aixi que la carrera començara amb baixada. A mi no em va molt be començar aixi, ja que havia planejat calentar el genoll a la pujada i veure com es comporta a les baixades, però crec que es una bona decisió.  
 
 
Ens informen de vents de entre 100 i 140 km/h, aixo ja comença a tenir mes mala pinta, es impossible muntar un avituallament en aquestes condicions, comença a ser insuportable estar al carrer. No vull ni pensar lo que seria muntar un avituallament a mes de 2000m i mantenir-lo allí tot el dia. Ens reuneixen a tots i prenen la complicada però encertada decisió de suspendre la Trail, els de la Ultra també els han parat  i estan tornant cap a Ribes de Freser.
Ens donen la opció de baixa amb cremallera, o podem anar corrent, opció que segueixen una gran part de corredors nosaltres entre ells.
Desprès de 15 km arribem Ribes on ens podem dutxar, gaudim d'un dinar conjunt al pavelló i cap a casa. Els Bastions tindran que esperar però tornaré.
Salud i gass.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada